'60'lı yaşlarımdayım, evimi sattım ve dünyayı gezmek için işimden ayrıldım'

rookiemag

New member
Pek çok insan bunu yapmayı hayal ederken, 60'lı yaşlarındaki bir kadın dünyanın her ülkesine gitmeye kararlı.

Yapılması gerekenler listesine de büyük bir avantajla başladı.

Bir ofis yöneticisi olan Lynn Stephenson evini sattı, işinden ayrıldı ve dünyadaki her ülkeyi ziyaret etme hedefiyle dünyayı dolaşmaya başladı.

AIR TRAVELER, FLYER'LARI BU ORTAK NOKTAYA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR YERLEŞTİRMEMELERİ UYARISIYLA SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ TEPKİ GÖSTERMELERİNİ TEŞVİK EDİYOR

SWNS haber ajansına göre, seyahat etme böceği tarafından ısırıldıktan sonra iki yatak odalı evini dünyanın dört bir yanındaki otel ve pansiyonlarla değiştirdi.

62 yaşında, halihazırda 168 ülkeyi ziyaret etti ve geri kalan 27 ülkeyi önümüzdeki yıl boyunca ziyaret etmeye devam etmeyi planlıyor.

Eski bir ofis yöneticisi olan Lynn Stephenson, evini satıp işini bırakmadan önce dünya çapında birçok geziye çıktığını söyledi – ama bu sefer gerçekten ciddiydi. (SWNS)

Kasım 2022'de, “Satmaya karar verdim. Bu her zaman radardaydı ve yapmak istediğim şeydi” dedi.

SICAK SEYAHAT TRENDİ İNSANLARI TATİLDE VİNTAJ HAZİNELERİ AÇIYOR

Bundan önce, birkaç yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde birçok geziye çıkmıştı ama bu sefer gerçekten ciddiydi.

Bu yüzden Carlton, Nottingham, İngiltere'deki yarı müstakil kulübesini sattığını ve ipoteğini ödedikten sonra yaklaşık 173.000 doları cebine attığını söyledi.

Yolculuğunu tamamlamaya çalışırken sosyal medyada takipçi topladı.
Bu para hâlâ onun seyahatlerini besliyor.

Yolculuğunu tamamlamaya çalışırken sosyal medyada takipçi topladı. SWNS'nin bildirdiğine göre son zamanlarda Güney Pasifik çevresinde “adalardan adaya geziniyor”.

YENİ SEYAHAT TRENDİ AMERİKALILAR GENÇLİK PEŞİNİN PEŞİNDE

“Kesinlikle onu seviyorum. Her gün bir maceradır.”

Bazen işlerin ters gidebileceğini ekledi; “her şey eğlence ve oyundan ibaret değil” dedi.

Ancak seyahat etmenin onu “çok sakin” kıldığını söyledi.

Onu tam zamanlı bir çaba olarak bunu yapmaya iten şey neydi?

SWNS kadını işten ayrıldıktan sonra dünyayı dolaşıyor

Stephenson Paskalya Adası'nda poz veriyor. Seyahatleri hakkında “Kesinlikle onu seviyorum” dedi. “Her gün bir maceradır.” (SWNS)

COVID kilitlenmelerinden daha az bir şey olmadığını söyledi.

SWNS'e “COVID bana bunu yapmam için gereken tüm gücü verdi” dedi.

“Tüm dünyayı kilit altına alabileceğine hiç inanmamıştım.”

“Kilit kaldırılınca” dedi [in portions of the U.K.] 3 Temmuz 2020'de 5 Temmuz'da İtalya'ya giden bir uçaktaydım.”

UZAKTAN ÇALIŞANLARIN PATRONA HABER VERMEDEN SEYAHAT KAÇAKLARINA KAÇIRKEN 'SESSİZ TATİL' TRENDİ

Uçuş tarihinden önce her şeyi depoya koyduğunu söyledi.

SWNS'e konuşan Stephenson, tam zamanlı seyahatlerine 2022 sonlarında başladığından bu yana Nepal, Butan, Tayland, Irak, Afganistan, Güney Kore, Pakistan ve Tayvan'ı işaretledi.

“En sevdiğiniz ülkeyi seçmenin gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.”
Galápagos Adaları'nı “harika… Sekiz gün gittim ve 16 gün kaldım.”

Dünyanın başka neresinde dedi ki, “yüzebilir misin [on] penguenler, köpekbalıkları ve deniz aslanlarıyla aynı gün mü? Dev kaplumbağaları var ve bir denizatı gördüm.”

Ayrıca, “En sevdiğiniz ülkeyi seçmenin gerçekten zor olduğunu düşünüyorum. Papua Yeni Gine'yi İtalya ile nasıl karşılaştırabilirsiniz? Tamamen farklılar.”

SWNS kadını dünyayı dolaşmak için okul yöneticiliği işini bıraktı

Stephenson Nepal, Butan, Tayland, Irak, Afganistan, Güney Kore, Pakistan ve Tayvan'ı işaretledi. (SWNS)

Başkalarının inanmasına veya söylenmesine rağmen, “Seyahat etmenin en sevdiğim yanı, dünyanın gerçekten nazik, misafirperver insanlarla dolu olduğunu fark etmektir” dedi.

Ayrıca “Çok kolay korkmam” dedi.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için www.Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

O, “olacağını” kabul etti [some] Haiti ve Kuzey Kore gibi ulaşmakta zorluk çekeceğim ülkeler… DMZ'ye girdim ama oraya girmem gerekiyor.”

Ayrıca “Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çok tehlikeli bir çift var” dedi.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Gelecek yıl, seyahatleri sırasında tanıştığı arkadaşlarını göreceği ve birkaç hafta geçireceği Avustralya'nın kendisine geleceğini söyledi.

Ayrıca 2025 radarında Bangladeş ve Brunei de var.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

O da “Afrika'ya geri dönecek” dedi.

Ulaşabildiği her ülkeye ulaştığında, “destansı dünya turu”nda en sevdiği yerlerden bazılarını yeniden ziyaret edeceğini söyledi.

Seyahat blogundaki “Cesaret et, hayal et, keşfet” sloganına gelince, bundan başka bir şey değil: “Her kilometrede bir gülümseme.”

Maureen Mackey, Haberler Digital'de yaşam tarzı bölümünün yönetici editörüdür.