ABD'nin büyük şehrinin en son turizm vergisi artışı otel misafirlerini etkileyebilir: Seyahat uzmanı ağırlığını koyuyor

rookiemag

New member
Eyaletin turizm pazarlama programlarını büyütmek amacıyla turizm vergisini artırmaya yönelik yeni bir Michigan yasa tasarısı kabul edildi.

6166 sayılı Kanun Tasarısı, otel/motel ve oda ve kahvaltı tesislerine (en az 35 odalı) uygulanan misafir faturalarındaki vergileri artırmaya yönelik harekete geçti.

1 Ocak'tan 31 Aralık 2030'a kadar vergi %2'den %3,5'e çıkacak ve 1 Ocak 2031'de %4'e çıkarılması planlanıyor.

GEZGİNLER BELİRLİ ŞEHİRLERİ ZİYARET ETTİKLERİNDE YENİ BİR 'TURİZM VERGİSİ'YLE KARŞILAŞABİLİR

Tasarıyı tanıtan Eyalet Temsilcisi Tyrone Carter, Haberler Digital'e toplanan paranın Detroit Ziyareti'ne gideceğini söyledi.

Michigan'da otellerin turizm vergisini %3,5'e çıkarmasına olanak tanıyan yeni bir yasa tasarısı kabul edildi. (iStock)

Carter ayrıca bunun oteller için bir “katılma” fırsatı olduğunu da belirtmenin önemli olduğunu söyledi.

Carter, “Son 20, 30 yıldır yüzde 2 seviyesindeyken yüzde 1'lik bir artışın, olup bitenlere baktığınızda mantıksız olduğunu düşünmüyorum” dedi.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

diye ekledi, “bunun tanıtımından başka bir şeye doğru gitmediğini” [Detroit] alanı… ve sunduğumuz her şeyin reklamı para gerektirir.”

NFL taslağı Detroit, Michigan

Geçen Nisan ayında Detroit, NFL taslağı için 775.000'den fazla ziyaretçi çekti. (AP Fotoğrafı/Paul Sancya)

Carter, “Özellikle NFL taslağının başarısından sonra, ülkenin her yerinden bu kadar çok insanın buraya gelip yeni bir bakış açısı kazanmasının, Detroit'in neye benzediğine dair bir fikir edinmesinin harika olduğunu düşündüm” dedi.

Visit Detroit'e göre geçen Nisan ayında NFL taslağı için 775.000'den fazla kişi Detroit bölgesini ziyaret etti.

Carter, “Asla herkesi mutlu edemeyiz. Ama bence %1 ve katılım da önemli. Katılmak istemiyorsanız katılmak zorunda değilsiniz. Zorunlu değil” diye paylaştı Carter.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

Travelmation'ın başkan yardımcısı Michelle Bork, Haberler Digital'e turizm vergisi artışından endişe duyduğunu söyledi.

Detroit silueti

Michigan Eyalet Temsilcisi Carter, Haberler Digital'e fonların Detroit bölgesinde turizmi teşvik etmek için kullanılacağını söyledi. (Roberto Machado Noa/LightRocket)

Bork, “27 yıl boyunca Michigan'da yaşadım ve düzenli olarak eyaletin çeşitli güzel yerlerine seyahat ettim” dedi.

“Turizm vergisini artırarak, aslında orada yaşayan insanlardan kendi eyaletlerini ziyaret etmeleri için ücret talep etmiş oluyorsunuz.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bork, “Michigan'ı ziyaret edenlerin çoğu eyaletten veya çevre bölgelerden geliyor. Diğer yerleri ziyaret etmek daha ucuz hale gelirse, Michigan eyaleti ziyaretçilerini ve gelirlerini kaybedebilir ve bu da yerel işletmeler için yürek parçalayıcı olabilir” dedi.

Tasarı şu anda Vali Gretchen Whitmer'ın imzasıyla yasalaşmayı bekliyor.