Arizona uçuş yolcusu bagajında işaretlenmemiş toz madde bıraktıktan sonra viral oldu, TSA çantalarını inceliyor

rookiemag

New member
Bir hava yolcusunun son zamanlardaki hatası, bagajının Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) tarafından işaretlenmesine yol açtı.

Phoenix, Arizona'dan Anna McKay, varış noktasına vardıktan sonra çantasının TSA'dan gelen bir notla birlikte incelendiğini fark etti.

McKay, viral TikTok hesabında şunları söyledi: “Bagajımı açtım ve üzerinde bir inceleme etiketi vardı ve fiber çantama ulaşana kadar her şey normal görünüyordu. video.

HAVAYOLU SEYAHATÇISI, UÇAĞA BİNMEDEN ÖNCE KOKTEYLİ KARIŞTIRDIĞI İÇİN VİRAL OLDU: YASAL MI?

McKay, videosuna göre güvenlik konusunda bazı endişelere yol açabilecek şeyin “Y kuşağı olarak seyahat ettiğimiz barut” dolu şeffaf çantası olduğunu fark etti.

Phoenix, Ariz.'den Anna McKay, bir günlük seyahatin ardından bagajını açtı ve çantasında, bir acentenin bagajını incelediğini bildiren bir TSA bildirimi buldu. (Anna McKay/@unafraidduck757)

TSA'nın bulduğu şeyin McKay'in bagajında paketlenmiş bir torba toz elyaf olduğunu söyledi.

Haberler Digital'e konuşan McKay, “Bunun bu kadar aptalca görüneceğini fark etmemiştim ve bunu düşüncesizce yaptım. Çantamı açıp ne kadar kötü göründüğünü fark edene kadar bunu berbat ettiğimi anladım” dedi.

“Çantalarım daha önce birkaç kez arandı, bu yüzden aldırış etmedim. Ama darmadağın görünen şüpheli çantayı görünce şunu fark ettim: [it was the reason] küçük TSA kartının arkasında.”

DOKTOR, SEYAHATTEN SONRA VALİZİNİZİ AÇMAK İÇİN BEKLEMENİZ GEREKEN HUZURSUZ NEDENİ AÇIKLADI

McKay'in çantasında bulduğu kart, kendisine bir temsilcinin taramadan sonra çantasını fiziksel olarak incelemesi gerektiğini bildiren bir “Çanta Denetimi Bildirimi” idi.

TSA bildirimi

McKay, beyaz toz dolu çantasının şüpheli görünebileceğini fark etmeden önce çantasının darmadağınık olduğunu fark etti. (Anna McKay/@unafraidduck757)

TSA'nın açıklamasına göre, “TSA, kontrol edilen bagajınızı tarama süreci sırasında denetleyebilir. Mülkünüz fiziksel olarak denetleniyorsa, TSA çantanızın içine bir bagaj inceleme bildirimi koyacaktır. Bu, bir memurun mülkünüzde inceleme yaptığını size bildirmek içindir.” web sitesi.

McKay, elyaf kabıyla uçmanın gerekli olmayacağını biliyordu, bu nedenle, tozun orijinal ambalajından olası bir dökülmeyi önlemek için, üç günlük yolculuğu için ihtiyaç duyacağı miktarı şeffaf, plastik bir torbaya koymaya karar verdi.

Fiberin uçuşta yasaklanmadığını bildiğini, bu yüzden onu yanında getirmeyi düşünmediğini söyledi.

HAVAYOLU YOLCUSU, BAGAJ ETİKETİNDE TELEFON NUMARASINI GÖREN YABANCIDAN 'EN ürpertici' MESAJ ALDIĞINI SÖYLEDİ

“Bunun yasaklı bir madde olmadığını biliyordum ama aynı zamanda onu kaybetmekten de endişelenmiyordum. Eğer tükenseydi, daha fazlasını satın alabilecektim. Bunun neden olabileceği aklımın ucundan bile geçmedi.” bazı sorular var,” diye ekledi McKay.

Arizonalı kadının uçak bagajında paketlenmiş toz elyaf torbası

McKay'in çantasındaki beyaz toz torbası onun “milenyum tozu”, yani elyaf tozuydu. (Anna McKay/@unafraidduck757)

TSA, toz incelemeyi geçtikten sonra çantasını tekrar toparlayabildi, ancak ajanların yine de McKay'e çantasının incelendiğini bildirmesi gerekiyordu.

Bir TSA sözcüsü Haberler'a şöyle konuştu: “Bu, TSA denetiminin kontrol edilmiş bir çantayla yapılması gerektiğine dair bir bildirimden başka bir şey değil ve daha sonra, muhtemelen tüm güvenlik sorunları giderilirse, o zaman her şey tekrar kapatılır ve sorun yaşanmaz.” Dijital.

“Toz halinde bir madde örneğinde yasaklanan maddeler, TSA uyuşturucu taraması sırasında uyuşturucu uzmanı olmadığı için kolluk kuvvetleri çağrılacaktır. Ancak uyuşturucudan şüpheleniliyorsa, o zaman yerel kolluk kuvvetlerini bunların kontrolü için çağırma yükümlülüğümüz vardır. Maddenin incelenmesi ve eğer bu durumda, sizin de söylediğiniz gibi, alışılmışın dışında ve zararsız bir şey olarak kabul edilirse.”

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için www.Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

McKay, tüm olayı “aptalca bir saçmalık” olarak bulduğunu ve küçük hatasına güldüğünü söyledi.

bagajdaki lif torbası

Sosyal medya kullanıcıları McKay'e güldü ve birçok kişi onun gelecekte şeffaf çantayı etiketlemesini önerdi. (Anna McKay/@unafraidduck757)

Diğer sosyal medya kullanıcıları da onunla birlikte gülüyor gibi görünürken, diğerleri de yorum bölümünde TSA kazalarını paylaştı.

Bir kullanıcı, “Bir spor salonu kardeşim olarak, her zaman antrenman öncesi antrenmanım, protein tozu, kreatin, bcaa ve nitrik oksitle birlikte seyahat ediyorum, bu tam bir rezalet!!” yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcı “Fiber sakızlara geçmenin zamanı geldi” diye paylaştı.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Diğerleri, bir tür tanımlayıcı olarak çantaların bir kalemle etiketlenmesini önerdi.

TSA beyaz toz bölünmüş

McKay, McKay'in beyaz toz snafu'sunun TikTok'ta 1 milyon görüntüleme aldığını ve bunun Phoenix sakininin videosunu gördükten sonra şirketten ücretsiz Benefiber paketleri almasıyla sonuçlandığını söyledi. (Anna McKay/@unafraidduck757)

TSA, birinin toz benzeri maddelerle seyahat etmesini yasaklamaz ancak belirli kurallar mevcuttur.

TSA'nın web sitesinde “350 mL'den büyük toz benzeri maddeler X-ışını taraması için ayrı bir çöp kutusuna yerleştirilmelidir” diyor.

“Ek tarama gerektirebilirler ve kapların açılması gerekebilir. Size kolaylık sağlamak için, 12 onstan büyük, gerekli olmayan tozları kontrol edilmiş torbalara koymanızı öneririz.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

McKay, 1 milyon izlenme toplayan videosunu TikTok'ta paylaştıktan sonra Benefiber'in gelecekte herhangi bir sorun yaşamamak için kendisine bireysel toz paketleri gönderdiğini söyledi.

Sydney Borchers, Haberler Digital'de yaşam tarzı prodüksiyon asistanıdır.