Havayolu yolcusu büyük beden koltuk arkadaşı sorununu gündeme getirirken viral seyahat tartışması

rookiemag

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Uzun bir uçuş sırasında “saygın bir adamın” yanında oturan bir yolcu, sosyal medya üzerinden kullanıcılara rahatsız olsalardı ne yapacaklarını sordu.

Kullanıcı şöyle yazdı: “Ne kadar rahatsız hissettiğini anlıyorum, ama aynı zamanda nispeten geniş omuzlarım var ve 5 saatlik uçuşun tamamı boyunca tek kol dayama yeri ile koltuğumun yarısıyla sınırlı kaldım.”

“Onu asla utandırmak ya da olay çıkarmak istemem ama ileride referans olarak yapılabilecek herhangi bir şey var mı?” kullanıcı sordu.

HAVAYOLU BİNİŞ KARTLARINDAKİ, SEYAHATÇİLERİN ASLA GÖRMEK İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİĞİ DÖRT 'Korkunç' MEKTUP

Reddit'in “unitedairlines” forumunda kullanıcılar kendi deneyimlerini ve önerilerini paylaştılar.

Bir kullanıcı, “Bu yakın zamanda başıma geldi. Kol dayanağı aşağı inebiliyordu ama bunun dışında koltuğuma dökülüyordu” dedi.

Bir Reddit kullanıcısı, iri bir kişinin yanında oturmaktan rahatsız olduğunda ne yapması gerektiği konusunda bir tartışma başlattı. (iStock)

Bir başkası da araya girdi: “Geçen yıl başıma geldi ve beş saatlik uçuşun tamamından pişman oldum. Aşağı iner inmez hemen dışarı çıkıp bir FA ile konuşurdum. [flight attendant] Taşınma konusunda.”

Bir kişi, “Ekonomik uçarken her zaman pencere kenarında bir koltuk alıyorum çünkü uyumak için ona yaslanabiliyorum veya büyük orta koltuktan uzaklaşabiliyorum” dedi.

AMERİKAN HAVAYOLLARI, HAVALİMANI YOLCULARIN BİNİŞ SÜRECİNDE HATLARI ATLAMASIYLA 'KAPI BİTLERİ'NE KARŞI ÇATLADI

Başka bir kullanıcı ise suçun başkalarına atılmaması gerektiğini ancak sorunun koltukların boyutundan kaynaklandığını söyledi.

Uçaktaki insanlar

Bir kullanıcı, “Ekonomik uçarken her zaman pencere kenarında bir koltuk alıyorum çünkü uyumak için ona yaslanabiliyorum veya büyük orta koltuktan uzaklaşabiliyorum” dedi. (iStock)

“Havayoluna bir e-posta yazın… Sorun ikinizde de değil, havayolları kesinlikle her şeyi bizden alıyor ve bize hiçbir şey vermiyor” dediler.

Haberler Digital, konu hakkında yorum yapmak için United Airlines'a ulaştı.

Bir kullanıcı, “Öncelikle bunun kabul edilmesi gerekiyor ve genellikle tecavüz eden taraf bunu kabul edip özür dileyecektir” dedi. “Farklı bir koltuğa geçemeyeceğinizi varsayarsak, inip daha sonraki bir uçuşa geçme seçeneğiniz var.”

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Aynı kullanıcı şunları ekledi: “Alabilirsin [flight attendant] müdahale edin ve saldırganın atılmasını sağlayın (özellikle de kol dayanağı aşağıya inemiyorsa).”

uçak

Bir kişi, “Azınlıkta olabilirim ama hijyenleri iyi olduğu sürece benim için sorun yok” dedi. (iStock)

Bir kullanıcı, uçarken büyük beden bir kişinin yanında oturmanın çok önemli bir sorun olmadığını söyledi.

“Azınlıkta olabilirim ama yeter ki [the person has] Hijyene iyi o zaman umurumda değil” diye bir kişi paylaştı.

Bir kullanıcı şunları ekledi: “Bunu yapmanın kesinlikle 'daha iyi' ve kibar yolları olsa da, neredeyse tüm senaryolarda FA'ya gidersiniz.”

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

Washington DC'deki Elevate Etiquette'in kurucusu Alison Cheperdak, Haberler Digital'e e-posta yoluyla, rahatsız olsanız bile komşu yolcuya saygılı olmanın önemli olduğunu söyledi.

“Biriyle yakınlık kurulduğunda uzlaşmaya ve daha fazla düşünceli davranmaya daha yatkın oluyoruz.”
Cheperdak, “Diğer kişinin alanına dikkat etmek, durum hakkında düşünceli ve gerçekçi olmak önemlidir” dedi. “Uçuş doluysa şansınız olmayabilir, ancak uçuş ekibinden bir üyeye, kalkıştan önce koltuk değiştirmenin mümkün olup olmadığını özel olarak sormanın zararı olmaz.”

Cheperdak, “Örneğin, koltuğunuzdan kalkarak özel olarak sormanız en iyisidir, böylece diğer kişiyi bedeni konusunda gereksiz yere utandırmazsınız” dedi.

uçakta konuşan insanlar

Bir görgü kuralları uzmanı, rahatsız olan yolcuların dostça sohbet ettikten sonra alan sorununu kibarca ele alması gerektiğini söyledi. (iStock)

California merkezli görgü kuralları uzmanı ve eğitmeni Rosalinda Randall, Haberler Digital'e e-posta yoluyla şunları söyledi: “Bariz hareket koltuk değiştirmek. Eğer tam bir uçuşsa, sıkışıp kaldınız.”

Randall, rahatsız olan yolcuların dostça sohbet ettikten sonra alan sorununu kibarca ele almalarını önerdi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Randall diğer yolcu hakkında “İlişki kurduktan sonra bariz oturma ikilemini gündeme getirin. Nasıl tepki vereceklerini görmek için bekleyin” dedi.

Randall şunu ekledi: “Birisi ile yakınlık kurulduğunda, uzlaşmaya ve daha fazla düşünceli davranmaya daha yatkın oluyoruz.”