Kudüs'teki okul gezisinde keşif sırasında çocuk tarafından keşfedilen nadir dini haç

rookiemag

New member
İsrail'in Kudüs kentindeki tarihi Ein Karem köyüne yapılan sınıf gezisinde 10 yaşındaki bir çocuk beklenmedik bir sürprizle karşılaştı.

Nehorai Nir, sınıfıyla birlikte yenilebilir bitkiler topluyordu ve yerde kırmızı bir nar gördüğüne inanıyordu.

İsrail Eski Eserler İdaresi'ne göre Nir, “Onu almak için koştum ve içinde bir solucan keşfettim, bu yüzden isteksizce yere koydum – ancak tepeye geri dönerken birdenbire toprağın içinde parlayan renkli bir nesne gördüm” dedi. IAA) basın bülteni.

BİNLERCE DEĞERİNDEKİ NADİR ALTIN PARA, ANONİM TATİL BAĞIŞÇISI TARAFINDAN KURTULUŞ ORDUSU KOVASINA DÜŞTÜ

“Çıkardım ve hemen çok heyecanlandım” diye ekledi.

10 yaşındaki Nehorai Nir, İsrail'in Kudüs kentindeki Ein Karem köyüne yaptığı okul gezisinde altın haçlı bir madalyon buldu. (Emil Aladjem, İsrail Eski Eserler Kurumu)

Keşif, mikro mozaik tekniğiyle yapılmış karmaşık bir altın haç madalyonuydu.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Haç madalyonu yaklaşık 100 ila 200 yıllık olduğundan antika olarak sınıflandırılmıyor ancak IAA'ya göre hala nadir bir nesne.

ein karem israil

Kudüs'teki Ein Karem köyü dini tarih açısından zengindir ve birçok Hıristiyan hacının ilgisini çekmektedir. (Emil Aladjem, İsrail Eski Eserler Kurumu)

IAA Kudüs bölgesi arkeoloğu Dr. Amit Re'em, “İmalat yöntemi, camın ve minik renkli değerli taşların minyatür desenler oluşturacak şekilde son derece hassas bir şekilde yerleştirilmesini içeren uzman işçilik gerektiriyordu” dedi.

Re'em şunu ekledi: “Bu teknik 1800 yılı civarında veya biraz daha önce Roma'da geliştirildi ve 20. yüzyılın başlarına kadar devam etti.”

“Güzelliğinin yanı sıra, bu madalyonun önemi, Hıristiyanlık tarafından saygı duyulan bir yer olan Ein Karem adlı buluntu yerinde saklı.” dedi Re'em.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/lifestyle

Ein Karem, Yeni Ahit'te Vaftizci Yahya'nın doğumunun belirtildiği yerdir ve IAA'ya göre, metinde annesi Elizabeth'in İsa'nın annesi Miriam'la bir mahalle kuyusunun yanında buluştuğu söylenmektedir.

iaa nadir çapraz madalyon

IAA personeli, bir laboratuvarda on yaşındaki Nir'in yanında madalyonu mikroskopla inceliyor. (Emil Aladjem, İsrail Eski Eserler Kurumu)

Köyün zengin tarihi aynı zamanda nesiller boyu hacıları Ein Karem'e çeken Ziyaret Kilisesi ve Aziz Yuhanna Kilisesi olmak üzere iki kiliseyi de içermektedir.

IAA Direktörü Eli Escusido basın açıklamasında şunları söyledi: “Hıristiyanların Noel'i kutladıkları ayda gerçekleşen bu heyecan verici keşif, dikkatleri İsrail Topraklarında Hıristiyan hacının merkezi yeri olarak Eyn Karem'e yöneltiyor.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Escusido, “Küçük ama benzersiz bir nesne aracılığıyla, bizi bu sitenin geçmiş tarihine ve hacıların dünyasına bağlayan, bir bireyin heyecan verici kişisel yolculuğunun hikayesine maruz kalıyoruz” dedi.

Haberler Digital ek yorum almak için IAA'ya ulaştı.