Uçuş yolcuları konma sırasında alkışlamayı tartışıyor: Büyük havayolu pilotları tepki gösteriyor

rookiemag

New member
Bir uçak yere indikten sonra alkışladığınızda bir pilot gerçekte ne düşünür?

Uçuş yolcuları güvenli bir iniş için minnettarlık göstermeye çalışsa da, bazıları bu davranışın uçağı yönlendirenleri rahatsız edebileceğini veya kabalık olarak algılanabileceğini söylüyor.

Yakın zamanda yayınlanan bir makalede, seyahat karşılaştırma sitesi Dealchecker'ın seyahat uzmanı Rosie Panter, uçuş ritüeli hakkında yorum yaptı.

UÇUŞ YOLCULARININ TSA İÇİN KIRMIZI BAYRAK OLAN VE SİZİN HAVALİMANI'NDA KALMANIZA NEDEN OLABİLECEK GÜNLÜK DAVRANIŞLARI

Panter, İngiliz gazetesi Daily Express'e “Bir alkış. İki kelime. Hayır ve hayır” dedi.

Bu basit takdir ve şükran eylemi, inişten sonra havayolu pilotlarınızı rahatsız edebilir. (iStock)

“Eğer özellikle kayalık bir uçuş ve zor iniş yaşadıysanız, ayrılırken belki hafif bir alkış ya da pilotun sayesinde ama düzenli bir uçuş olmadıysa… alkışla sonuçlanmalı. Bunu geçmişte bırakalım.”

UÇAKLARDA DUYULAN GİZEMLİ 'DING' SESLERİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANLAMI OLMAYABİLİR

İsminin mahremiyet nedeniyle gizli kalmasını isteyen büyük bir havayolu pilotu ise tam tersi bir tepki gösterdi.

“[There are] İnsanların uçakta oybirliğiyle alkışlamalarının farklı nedenleri var. Biliyorsunuz, tatil zamanı olabilir” dedi Haberler Digital'e.

iniş yapan uçak

İki büyük havayolu pilotu, “güzel” bir inişten sonra alkışlamanın yanlış bir şey olmadığını söyledi. (iStock)

Pilot, “Ya da süper türbülanslı, rüzgarlı olabilir, bilirsiniz, herkesin nefesini tutması ve inmesi gibi, sonra yere iner ve çok güzel olur ve o zaman da herkes alkışlar” diye ekledi pilot.

İsminin gizli kalmasını isteyen başka bir havayolu pilotu da Haberler Digital'e şunları söyledi: “Dürüst olmak gerekirse… gizli, küçük bir suçluluk duygusu var, değil mi?”

HAVAYOLU ŞİRKETİ, YOLCU BAŞINA ALKOLLÜ İÇECEK SAYISININ SINIRLANDIRILMASI İÇİN HAVALİMANI BARLARINDA ÇAĞRI YAPIYOR

Aslında uçağın büyüklüğü ve kokpit ile uçuş kabini arasındaki mesafe nedeniyle pilotlar her zaman yolculardan alkış duyamıyor.

inişten sonra uçuşta alkışlayan çift

Uçağın büyüklüğü ve kokpitin kabinden uzaklığı nedeniyle pilotlar her zaman alkışları duyamayabilir. (iStock)

Pilotlar, bir uçağın sorunsuz bir şekilde inmesi söz konusu olduğunda bir sanat duygusu olduğunu ve alkışların bu güzel performansı takdir etmenin bir yolu olarak görülebileceğini söyledi.

İçlerinden biri, “Sanırım gösteri yapan birisini nezaketen alkışlarsanız daha yakın olursunuz” dedi.

“Elbette işlerini yapıyorlar ama insanlar hâlâ 'Hey, işini iyi yapıyorsun' demek için alkışlıyorlar.”

UÇAK YOLCULARININ BİNMEDEN ÖNCE UÇAĞA DOKUNMA RİTÜELİ, YOLCULARDA KARIŞIK DUYGULARA YOL AÇIYOR

uçaktan inen yolcular

Bir görgü kuralları uzmanı, pilotların sadece işlerini yaptıkları için alkışın gerekli olmadığını söyledi. (iStock)

Bir görgü kuralları uzmanı Daily Express'e, alkışlamanın saygısızlık olarak görülebileceğini söyledi.

Uzman, çıkışa “İnişten sonra alkış gerekli değildir ve pilotlara kabalıktır” dedi.

“İniş iyiyse, alkışlamak böyle bir beceriye şaşırdığınızı gösterir. İniş kötüyse, alkış aşağılayıcı derecede alaycı olur.”

Ancak tüm görgü kuralları uzmanları aynı fikirde görünmüyor.

SEYAHAT UZMANI UYARIYOR: UÇUŞ YOLCULARININ BU KURALLARA UYMAMASI DURUMUNDA BİNİŞLERİ REDDEDİLEBİLİR

Eski bir uçuş görevlisi ve Florida merkezli görgü kuralları uzmanı Jacqueline Whitmore, alkışlarla ilgili bu yorumun “tamamen yanlış” olduğunu söyledi.

pistte uçak tekerleği

Bir pilota söylemekten kaçınmanız gereken şeylerden biri, “Güvenli bir uçuş için teşekkür ederiz.” Bunun yerine uçuşa iltifat edin [crew] ve bunu keyifli hale getirdikleri için onlara teşekkür ederim.” (iStock)

Whitmore, Haberler Digital'e şunları söyledi: “Güvenli bir inişten sonra alkışlamanın kaba ve saygısız olduğunu söyleyen uzmanlara katılmıyorum.”

“Yolcular sadece pilotun uçağı güvenli bir şekilde indirme becerisine olan takdirlerini gösteriyorlar.”

Alkışlamak pilotların hoşlanmadığı bir şey olmasa da yolculardan gelen ve pilotların hoşlanmadığı başka yorumlar da var.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bir pilot, “Yolculardan duyduğum en az hoşuma giden şey 'Güvenli bir uçuş için teşekkür ederim' çünkü bunun kesin bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim hedefim de bu” dedi.

Uçuştan sonra pilota teşekkür eden çift

Eski bir uçuş görevlisi ve görgü kuralları uzmanı olan (resimde gösterilmeyen) Jacqueline Whitmore, uçaktan çıkarken pilota teşekkür etmenin her zaman saygılı bir davranış olduğunu söyledi. (iStock)

“Ben de güvenli bir uçuş istiyorum. Ben de bu uçaktayım. Ben de senin kadar ailemin yanına dönmek istiyorum.”

Pilotlardan biri Haberler Digital'e, takdirinizi veya minnettarlığınızı göstermek için pilotlara söyleyebileceğiniz başka şeyler de olduğunu söyledi.

“Keyifli bir uçuş” veya harika bir iniş için pilota teşekkür edin.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

Uçaktan çıkarken pilota da teşekkür edebilirsiniz.

Whitmore, bu şükran eylemlerinin görgü kurallarının iyi biçimleri olduğu konusunda hemfikirdi.

tartışma çıktığında uçakta alkışlamak

Bir ipucu, inişten sonra takdirinizi göstermek için pilotunuza teşekkür etmektir. (iStock)

“Eğer kapıda durma şansınız olursa çoğu insan telefonlarına bakıyor. [and] Bir havayolu pilotu, “Nereye gittiklerine çok odaklandıkları için kapı eşiğinde duran bir pilotun olduğunu bile fark edemiyorlar” dedi.

“Bu yüzden, 'Bir şey değil' veya 'Çok teşekkür ederim' diyebileceğiniz her türlü etkileşimden hoşlanırım.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberler Digital, yorum almak için Dealchecker'a ulaştı.

Sydney Borchers, Haberler Digital'de yaşam tarzı prodüksiyon asistanıdır.