Uçuş yolcularının uçağa binmeden önce dokunma ritüeli yolcular arasında karışık duygular uyandırdı

rookiemag

New member
Tatil sezonunun tüm hızıyla devam etmesiyle birlikte pek çok kişi, sevdikleriyle özel günler geçirmek için uçakla seyahat ediyor.

Pek çok Amerikalı rahatça uçarken, bazıları gergin olabilir, bu nedenle bazı yolcular uçağa binmeden önce uçağın dış kısmına hafifçe vurur.

Virginia merkezli seyahat endüstrisi uzmanı ve “View From the Wing” blogunun yazarı Gary Leff, Haberler Digital'e bu ortak ritüeli gördüğünü söyledi.

HAVALİMANLARINDAKİ SEYAHATLER SON UÇUŞ REZERVASYON TRENDİNDE 'CHECK-IN TAVUK' OYNUYOR

Leff, “Uçağa binerken uçağın yan tarafındaki havayolu şirketinin logosuna dokunuyorlar. Bir varyasyonda, insanlar parmaklarını öpüyor ve ardından logoya dokunarak uçağı öpüyorlar” dedi.

Birçok uçuş yolcusunun, uçağa binmeden önce uçağa dokunma ritüeli vardır. (iStock)

Leff, bunun, kaderi uçağın ve pilotların ellerine bırakmak yerine, insanların uçak üzerinde bir miktar kontrole sahip olduklarını hissetmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Leff, “Aynı zamanda, bir evcil hayvanı selamlama şekliniz gibi, uçağı da antropomorfize ediyor ve sizi gökyüzünde 500 mil/saatin üzerindeki hızlarda hareket ettirerek gerçekleştirilecek başarıya küçük bir şekilde bağlanıyorsunuz” dedi.

UÇAK YOLCUSU, KOLTUK ÜZERİNDE ATTIĞI SEYAHAT CEKETİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTIKTAN SONRA TARTIŞMAYA BAŞLADI

“Uçuş Güvertesi: Uçan Flash Kart Korkusu”nun yaratıcısı Brian Morris, uçakta uçma korkusu olan Aerofobi ile mücadele etti.

Utahlı Morris, Haberler Digital'e e-posta yoluyla ritüele katıldığını söyledi.

Morris, “Sanki uçakla bağlantı kuruyor ve onun korunmasını istiyormuşum gibi bana rahatlık hissi veren bir alışkanlıktı” dedi.

pilot yazarak uçak

Seyahat endüstrisi uzmanı Gary Leff (resimde yok), uçağa binerken uçağın kapısına dokunmanın insanların uçak üzerinde bir tür kontrole sahip olduklarını hissetmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor. (iStock)

“Zihnimizin işleyişi çok komik; bu küçük hareketin bir şekilde tehlikeyi savuşturduğunu düşündüm, ancak derinlerde bunun sadece bir batıl inanç olduğunu biliyordum.”

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

Aerofobi, Cleveland Clinic'e göre 25 milyondan fazla Amerikalıyı etkileyen yaygın bir uçma korkusudur.

Morris, kendisini modern havacılık konusunda eğittikten sonra, dinleme ritüelinin gerçek bir korumadan ziyade kaygılarla ilgili olduğunu fark etti.

uçak iç

Uçarken ayak kaldırmak, dua etmek ve inerken baş üstü çöp kutularına hafifçe vurmak gibi gezginlerin katıldığı başka yaygın ritüeller de vardır. (iStock)

Bazı TikTok kullanıcıları uçağa binmeden önce hafifçe vurmayla ilgili videolar paylaştı.

Geçen yıl yayınlanan bir videoda bir kadın, “Kaçınız uçağa binerken uçağa hafifçe vuruyor veya Haç İşareti yapıyor ya da uçağı öpüyor? Anket yapmak” dedi. Bu, uçuş öncesi ritüele katılan bazı kişilerin ve katılmadığını söyleyenlerin yorumlarıyla karşılandı.

Bir kullanıcı, “Hayır ama Meleklerden bizi gideceğimiz yere güvenli bir şekilde taşımasını istiyorum” diye yazdı.

Başka bir kişi, “Hımm. Hayır, sadece oturup kulaklıklarımı takmak istiyorum” dedi.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bir başkası, “Bırakın kendim yapmayı, daha önce kimsenin böyle bir şey yaptığını bile duymadım” diye yazdı.

Bir kadın, “Dokunursam bir şeyin olma ihtimalinin daha yüksek olacağını hissettim, bu yüzden asla yapmayacağım! Kaygıdan gelen mutluluklar” dedi.

uçakta uyuyan insanlar

TikTok'taki bazı kişilerin uçak dinleme ritüeli karşısında kafası karışmış gibi görünürken, diğerleri de katıldığını kabul etti. (iStock)

Bu yılın başlarında bir adam, aile üyelerinden birinin uçak dinleme eylemine katıldığını gösteren bir TikTok videosunu paylaştı.

“Uçak kazasına girmeden önce dokunarak herkesi kurtarmak. Yorulmak bilmez bir iş ama yapıyor!” şaka yaptı.

Yüzlerce kişi videoya yorum yaptı ve çoğunluğu “uçak dinleyenler” olduğunu itiraf etti.

Bir kullanıcı “Bunu her zaman yapıyorum” diye yazdı. “Ben de pilotu görmek umuduyla kokpite bakıyorum!”

Bir kadın “Ne oldu?!? Tek olduğumu sanıyordum” diye yazdı.

Bir başkası, “Kapı/havayolu ambleminin fotoğrafını çekmem gerekiyor” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Morris, uçarken ayak kaldırmak, dua etmek ve yere inerken baş üstü dolaplarına hafifçe vurmak gibi başka yaygın ritüellerin de olduğunu söyledi.

Morris, “Bazılarının giydiği şanslı kıyafetler var, örneğin şanslı çoraplar. Bazıları uçuş sırasında gürültü önleyici kulaklıklarıyla aynı şanslı şarkıyı defalarca çalıyor. Bunda ben de suçluydum” diye ekledi.