'Yatak serileri', otel odası rezervasyonu yaparken ters tepebilecek en yeni seyahat trendidir. Uzman ağırlığını koyuyor

rookiemag

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Bir seyahat trendi, otel misafirlerinin ödül kazançlarını bir sonraki seviyeye taşımasını sağlıyor.

“Yatak koşusu” olarak adlandırılan moda, insanların ücretsiz geceler kazanmak veya statü puanları biriktirmek için otel odası rezervasyonu yapmasına neden oluyor.

Ancak bu gezginler görünüşe göre konaklamalarını tamamlamıyor ancak ödül kazanma umuduyla hâlâ oda rezerve ediyor. Bazı otellerin çevrimiçi olarak listelenen şart ve koşullarına göre bu, geri tepebilecek bir hareket.

'ÇIPLAK UÇMAK' İNTERNETİ BÖLÜNEN SON SEYAHAT TRENDİ VE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANLAMI DEĞİLDİR

Meraklı bir gezgin, konukların kredi alabilmek için fiziksel olarak hazır bulunmaları gerekip gerekmediğini görmek için Reddit'e gitti ve “r/Hyatt” Reddit forumunda paylaşımda bulundu.

Kullanıcı şu soruyu sordu: “Hyatt Mattress Run – dijital check-in yoluyla yatak koşusu yaptığı ve hiç gelmediği için cezalandırılan biri var mı? Bu işe yarıyor mu?”

“Yatak koşuları”, konukların ücretsiz geceler kazanmak veya statü puanları biriktirmek için otel odası rezervasyonu yapmasına olanak tanır; bazıları otel odasında bile kalmamaktadır. (iStock)

Bir kullanıcı, “Evet, konaklama ücretini bana vermediler ve benden nakit ücretini talep ettiler. Bu çok şanssız bir durum” yorumunu yaptı.

Bir diğeri şunu ekledi: “Hyatt'a rezervasyon yaptırdım… online check-in yaptım, ancak 'Dijital anahtarla ilgili bir sorunumuz olduğundan lütfen resepsiyonda check-in yapın' mesajını aldım.”

Yine başka bir kullanıcı şunları söyledi: “Yapabildim [check out] bu sabah çevrimiçi. Bu sadece bir günlük bir testti ve işe yaramış gibi görünüyordu. Eleme gecesinin değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine bakacağım.”

UÇAKLARDAKİ 'KOLTUKÇULAR' SOSYAL MEDYADAKİ SON SEYAHAT TRENDİ

Bir kullanıcı, “İşe yaramıyor… ön büroda check-in yapmanız gerekiyor” dedi.

Bir diğeri şöyle yorumladı: “Burada birisinin kendi odasında hayalet/yatak koşusu yapmayı teklif ettiğini gördüm. [or] onun memleketi. İlginç bir fikir.”

Kullanıcı şöyle devam etti: “Nashville'de yaşıyordu ve insanların yatak koşusu yapabilmesi için bir Hyatt'ta check-in yapmaya/burada kalmaya istekliydi. Bana kazan/kazan gibi geliyor.”

Haberler Digital, yorum almak için Hyatt'a ulaştı.

Kıdemli çift otel odasında eğleniyor

Bir kullanıcı (resimde yok) Reddit'te şunu paylaştı: “Dijital check-in yoluyla yatak çalıştırması yaptığı ve hiç gelmediği için cezalandırılan kimse var mı?” (iStock)

Hyatt'ın web sitesi, Hyatt uygulamasının “rezervasyondan check-in ve check-out'a kadar konaklamanızı hareket halindeyken yönetebileceğini” söylüyor.

World of Hyatt Üyelerine özel bir başka Hyatt web sitesi şöyle diyor: “[M]ember, Hak Kazanan H&H'si için gerçekten check-in yapmalı ve konaklamayı tamamlamalıdır [Homes & Hideaways] Puan kazanmak ve Kademe Nitelikli Gece kredisi almak için Gece(ler).

Site şöyle devam ediyor: “Bir Üyenin fiilen kullanmadığı bir rezervasyon için ödediği iade edilmeyen ön ödemeli ücretler, iptal ücretleri veya rezervasyonun kullanılmaması ücretleri için puan verilmeyecektir. Bazı durumlarda (ör. -gösteriler ve geç iptaller), puanlar ve Kademe Nitelikli Gece kredileri Üyenin hesabından silinebilir.”

FLYER, SOSYAL MEDYA KULLANICILARINA YABANCILARIN YANINDA OTURMAMAK İÇİN 2 UÇAK KOLTUK SATIN ALABİLECEKLERİNİZİ SORUYOR

Hilton'un sitesinde, puan kazanmayla ilgili olarak “gelmeyen” misafirler hakkında bilgiler yer almaktadır.

“Bir Üyenin, kredi kartıyla garantili bir rezervasyon yaptığı ancak daha sonra otele giriş yapmadığı 'rezervasyona gelmeme' durumları için, Üyenin kredi kartından tahsilat yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, kademe statüsüne yönelik hiçbir Puan veya kredi verilmeyecektir. Hilton'a göre, otelin 'no show' politikası uyarınca rezerve edilen konaklamanın herhangi bir kısmı için.

Haberler Digital'e gönderilen bir e-postada, bir Hilton sözcüsü şunları söyledi: “Hilton Honors Puanları kazanmak veya otel konaklamalarında seviye statüsüne yönelik kredi kazanmak için, bir Üyenin Hilton Portföyünde yer alan katılımcı bir otelde kayıtlı, ödeme yapan ve konaklayan bir misafir olması ve tüm şartları karşılaması gerekir. Burada açıklanan koşullar hakkında daha fazla bilgiyi Şartlar ve Koşullar sayfamızda bulabilirsiniz.”

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

ABD merkezli bir seyahat acentesi olan Travelmation'ın başkan yardımcısı Alston Causey, Haberler Digital'e insanların otel puanlarını ve statülerini sevdiğini ancak bunları başarmanın sistemi aldatarak başarılmaması gerektiğini söyledi.

Causey e-posta yoluyla, “Seyahat işinde, parası ödenen ve kullanılmayan bir otel odası veya tatilden daha kötü çok az şey vardır” dedi.

otel odası

Bir Travelmation yöneticisi Haberler Digital'e, eğer bir otel odası rezervasyonu yaptırırsanız o odada kalmanız gerektiğini söyledi. (iStock)

Causey, yüksek mevkideki gezginlerin çoğunun bu statüye yıl sonundan önce ulaştığını, dolayısıyla bu ekstra kredileri almak için strese ya da aceleye gerek olmadığını söyledi.

“Bir 'yatak koşusu' daha çok zirvede olan ve kendilerini her yıl orada bulma eğiliminde olan insanlar içindir” dedi.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Causey, gezginlere “yatak serilerini” denemeden önce kendilerine şu soruyu sormaları gerektiğini tavsiye etti: “Bu benim için buna değer mi?” ve “Bu fiyat önümüzdeki yıl statünün faydalarına değecek mi?”

“Bu her kişi için farklı olacaktır, bu yüzden bunun sizin için gerçekten gerekli olduğundan emin olmak için zaman ayırın” dedi.

“Eğer o otel odasını rezerve ederseniz, onu kullandığınızdan emin olun” diye ekledi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Buldum [it] kaç kişinin hak ettiği tatil günlerini tam olarak değerlendirememesi üzücü… İşte size en önemli tavsiyem: yolculuğa çıkın, yıl sonuna kadar rezerve etmeniz gereken otel odalarını kullanın ve oraya çıkmak için kendinize bir bahane bulun!