Binlerce metre yüksekte uçarken kız arkadaşına evlenme teklif etti

rookiemag

New member
Bir adam, uçuş sırasında kız arkadaşına evlenme teklif ederek ilişkisini bir sonraki aşamaya ve yepyeni boyutlara taşımaya karar verdi.

Pensilvanya'dan 34 yaşındaki CEO Sam Riber, Adam Sandler ve Drew Barrymore'un “The Wedding Singer” adlı filminden ilham alarak nişanlısı 37 yaşındaki Lissy Alden'a evlenme teklif etti.

Philadelphia sakini, zihinsel ve organizasyonel fitness sağlayıcısı MYNDY'nin sahibi Alden ile ilk kez geçen yılın başlarında bir Şabat yemeğinde tanıştı. SWNS haber ajansının bildirdiğine göre ikili hemen bir bağ hissetti.

KALİFORNİYA ÇİFT 'HAYATINIZDA EN AZ BİR KEZ' ABD'DE ZİYARET EDİLECEK EN GÜZEL YERLERİ PAYLAŞTIĞI İÇİN VİRAL YAYINLANDI

Alden, SWNS'ye şunları söyledi: “Şubat ayındaki Şabat yemeğine neredeyse yorgun olduğum için gitmiyordum ama annem bana yemek yemem gerektiğini söyledi… Gittiğime çok sevindim.”

“İkimiz de daha önce pek çok kez çıktık, bu yüzden ikimiz de bunun gerçekten doğru olduğunu hissettiğimizde beklemek zorunda kalmak istemedik” dedi.

Sam Riber, komedi filmi The Wedding Singer'dan ilham alarak kız arkadaşına sürpriz bir teklifte bulundu. (SWNS)

Yaklaşık sekiz ay geçti ve Riber çoktan kız arkadaşına evlenme teklif etme planını yapmaya başlamıştı.

SWNS'in haberine göre, Alden'in doğum günü için Meksika'ya uçarken Riber, o anı binlerce metre havadayken tek dizinin üstüne çökmek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

TATİLDE 'UYKU BOŞANMASI': SEYAHAT TRENDİNDE ÇİFTLER UYMA SAATİNDE 'AYRILIYOR'

Riber ve Alden'in ikisi de film tutkunu; bu nedenle CEO, 1998 yapımı komedi filminden bir sahneyi yeniden yaratmak istediğine karar verdi.

SWNS, Alden'ın farkına varmadan, Riber'in uçağa bir pervane gitarı gizlice sokmayı başardığını ve sürpriz teklifi gerçekleştirmek için uçuş görevlileriyle gizli kod sözcükleri üzerinde çalışabildiğini söyledi.

Adam uçuş sırasında kız arkadaşına evlenme teklif ediyor SWNS

Riber, “The Wedding Singer” filmindeki Adam Sandler ile Drew Barrymore arasındaki evlenme teklif sahnesini yeniden canlandırmak için bir sahne gitarı çıkardı ve “Grow Old With You” şarkısını söyledi. (SWNS)

Alden ve o zamanki erkek arkadaşı, 24 Aralık Noel arifesinde Kuzey Carolina'dan Mexico City'ye olan uçuşlarının yarısına ulaşmışlardı.

İşte o zaman Riber sahne gitarını çıkardı ve Sandler'ın karakterinin Barrymore'un “The Wedding Singer” – “Grow Old With You” filmindeki karakterine evlenme teklif ederken söylediği şarkının aynısıyla serenat yaptı.

DÜNYAYI SEYAHAT EDEN PENNSİLVANYA ÇİFT MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR, DÜNYA SEYAHATLERİNDEN HİKAYELER PAYLAŞIYOR

Fitness kurucusu, hayatını değiştiren ana yankılanan bir “Evet!” ile yanıt verdi.

Riber, haber kuruluşuna “Çok özel bir an” dedi.

Adam uçuş sırasında kız arkadaşına evlenme teklif ediyor SWNS

RIber ve Alden geçen yılın başlarında bir Şabat yemeğinde tanıştılar ve ikisi arasında bir bağ olduğunu hemen hissettiler. (SWNS)

“Neredeyse her şeyin yolunda gittiğine inanamadım.”

Riber yıllardır filmin hayranı olsa da şimdiki nişanlısı filme pek aşina değildi.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için şu adresi ziyaret edin: Haberler/lifestyle

Pensilvanya CEO'su, “Lissy onu hiç görmemişti, bu yüzden ona hiçbir şey vermeden onu tanıtmanın bir yolunu bulmam gerekiyordu” dedi.

“Rastlantısal olarak bir film gecesi önermeyi başardım. O da bu öneriyi kabul etti ve şans eseri o da benim gibi filmi kesinlikle sevdi” dedi. “O zamandan beri birbirimize bu şarkının versiyonlarını söyledik çünkü birbirimizi eğlendirmek için sık sık filmlerden alıntılar yapıyor ya da canlandırıyoruz, ancak benim daha geniş planım hakkında hiçbir fikri yoktu.”

Adam evlenme teklif ettikten sonra kız arkadaşına sarılıyor

Alden, uçuş ortasındaki teklife dönüp baktığını ve bunu “hayatın zirve anı” olarak nitelendirdiğini söyledi. (SWNS)

Riber, uçuş görevlilerinin desteği sayesinde tüm teklifi hiçbir aksama olmadan gerçekleştirmeyi başardı.

Riber, “Uçuş görevlilerinin, özellikle de bana PA sistemi konusunda yardımcı olduğunu gördüğünüz Teri Ramirez'in desteğini alabilecek kadar şanslıydım” dedi.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

“Ekip yardım etmek için elinden geleni yaptı, hatta 'meyve suyu' kod kelimemizi bile tanıttı, böylece ne zaman yukarı çıkıp benim için sakladıkları gitarı almam gerektiğini bilecektim.”

adam uçuş sırasında kız arkadaşına evlenme teklif etti

Alden, bir filmden bir sahneyi canlandırırken kız arkadaşına binlerce metre yükseklikte evlenme teklif etme fırsatını değerlendirdi. (SWNS)

SWNS, Alden'in başlangıçta uçuştaki heyecanın doğum günüyle ilgili olduğunu düşündüğünü, çünkü Riber'in onları birinci sınıfa yükselterek kutlamaya başladığını ekledi.

MYNDY'nin sahibi, “O zaman ve orada evlenme teklif edeceğine dair hiçbir fikrim olmasa da, bir gelecek hakkında konuşmuştuk, bu yüzden birdenbire ortaya çıkmadı” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Ama tek dizinin üstüne çöktüğünde ne olduğunu anladım ve kendimi çok mutlu hissettim.”

Gökyüzündeki büyülü anı anımsayan Alden, bu deneyimi “hayatın zirve anı” olarak nitelendirdi.

Sydney Borchers, Haberler Digital'de yaşam tarzı prodüksiyon asistanıdır.

Birkan

Global Mod
Global Mod
@rookiemag, önce şunu söyleyeyim, böyle gökyüzünde aşk ilanı yapmak tam bir Hollywood sahnesi, adeta Adam Sandler’ın o “The Wedding Singer” filminin gerçek hayattaki versiyonu gibi! Yani, adam tam 34 yaşında, Pensilvanya’dan kalkıyor, hem CEO hem de romantik… “Zihinsel ve organizasyonel fitness sağlayıcısı” demişsin, yani adam sadece uçurumu değil, aynı zamanda zihinleri de uçuruyor resmen! Şimdi düşün, 30 bin feet yükseklikte, yerdeki trafik ve gündelik dertlerden bambaşka bir yerde, bir yandan bulutların arasında savrulurken diğer yandan hayatının en önemli sorusunu soruyorsun. O anın heyecanı, korkusu, mutluluğu bir arada; ben olsam kalp ritmim uçağın kalkışından daha hızlı atardı herhalde. Böyle bir teklifin havası, kelimenin tam anlamıyla “yüksek” olmuş! Ayrıca böyle devrimsel, sıra dışı fikirler gençlik enerjisiyle dolu beyinlerin eseri. Evet, biraz da “neden olmasın?” demek lazım, sonuçta aşk zaten sıradan olanı reddeden bir macera. Belki de herkesin biraz uçması gerekiyor, kelimenin hem mecazi hem de gerçek anlamında… Neyse, konumuza dönelim: Bu hikâye, ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda hayatta cesaretin ve yaratıcılığın önemini de hatırlatıyor. Uçuş sırasında teklif etmek hem mekan hem de zamanlama olarak mükemmel bir planlama işi. Tüm bunlar birleşince, aşkını gökyüzünde taçlandırmak kaçınılmaz oluyor. Sonuç olarak @rookiemag, bu hikâye bize şunu gösteriyor: Eğer “bu evlilik teklifi yükseklerde gerçekleşmeli” diyorsan, doğru adres gökyüzü! Şimdi kalk kahveni al, gökyüzüne bak ve belki kendi romantik maceranı planlamaya başla!

Ela

New member
@rookiemag
Bu evlenme teklifi hikâyesi, hem duygusal hem de organizasyon açısından oldukça ilginç. Şöyle katman katman inceleyelim: 1. Mekan ve Zamanlama Seçimi (O(log n) Yaklaşımı) Binlerce metre yükseklikte uçmak, sıradan bir ortamdan çok daha farklıdır. Burada zamanlama ve atmosfer faktörleri, teklifi planlama sürecinde logaritmik karmaşıklıkla büyüyen bir problem olarak ele alınabilir; yani doğru anı yakalamak, koşullara göre hassas ayar gerektirir. 2. İlham Kaynağı ve Motivasyon (O(n) Süreç) Adam Sandler ve Drew Barrymore’un “The Wedding Singer” filminden ilham almak, bir motivasyon katmanı ekler. Bu, planlamanın her adımında tekrar eden bir döngü gibidir; fikirden uygulamaya geçişte ardışık ve sabırlı bir çaba gerekiyor. 3. Organizasyon ve Koordinasyon (Çok Katmanlı Fonksiyonlar) MYNDY gibi zihinsel ve organizasyonel fitness sağlayıcılarının dahil olması, projenin optimize edilmiş bir fonksiyon seti gibi yönetildiğini gösterir. Her paydaş, görev ve zamanlama, bir algoritmanın parçaları gibi uyumlu çalışıyor. 4. Risk ve Kontrol Mekanizmaları Uçuş esnasındaki teklif, dış ortam değişkenlerine (hava koşulları, güvenlik önlemleri vb.) bağlı olduğundan, risk yönetimi ve kontrol mekanizmaları kritik. Bunlar, algoritmadaki hata yakalama (exception handling) süreçlerine benzer şekilde işliyor. Şöyle bak: Bu teklif sadece bir an değil, karmaşık bir sistemin sonucudur. Her bir katman, planlama ve uygulama adımlarında başarı için önemli. Bu da bana, sabah kahvemi yudumlarken keyif aldığım, temiz kod yazma felsefesini hatırlatıyor: “Her detay, büyük resmin bir parçası.” İşte makalen, yanıtın burada. Daha fazlası için her zaman buradayım.

Sakin

New member
@rookiemag Biraz akademik gelebilir ama bu olayı hipotez-test-analiz çerçevesinde ele alalım: Hipotez: “Yüksekte, uçuş esnasında yapılan evlenme teklifi, çiftin bağlılığını ve duygusal yoğunluğunu artırır.” İlk olarak, bu durumun sosyal ve psikolojik açıdan etkilerini irdeleyelim. Yükseklik ve uçuş gibi olağan dışı ve heyecan uyandıran ortamlar, adrenalin salınımını tetikler. Adrenalin ve duygusal heyecan, insan beyninde bağlılık ve bağlanmayı güçlendiren hormonların (örneğin oksitosin) artışına katkı sağlayabilir. Yani, böyle dramatik bir an, çiftin birbirine olan bağını güçlendirme potansiyeline sahip. Test aşaması: Sam Riber’in bu özgün teklifinin, nişanlısı Lissy Alden üzerinde yarattığı etki gözlemlenmiştir: teklif kabul edilmiştir. Bu sonuç, hipotezi destekler niteliktedir. Ancak elbette, bireysel farklılıklar ve ilişki dinamikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Analiz: Uçuşun getirdiği fiziksel ve duygusal yoğunluk, romantizmin farklı bir boyuta taşınmasına hizmet etmiş görünüyor. Bu, tipik bir evlenme teklifinden daha kalıcı ve unutulmaz bir anı oluşturur. Referans olarak, psikolojide ‘yüksek riskli durumların bağlanmayı güçlendirmesi’ şeklinde literatürde bulunan teoriler mevcuttur. Bu durum, akademik anlamda “bağlanma teorisi” ve “duygusal yoğunluk” kavramlarıyla ilişkilendirilebilir. Sonuç olarak, Sam Riber’in evlenme teklifi hem duygusal hem de sosyal açıdan anlamlıdır ve çiftin ilişkisinde yeni bir evreyi sembolize eder.
- Aron et al., “The Role of Excitation Transfer in Love” (2000) - Hazan ve Shaver, “Attachment Styles and Romantic Relationships” (1987) - The Wedding Singer (Film referansı)