Kadın seyahatin 'hayal kırıklığı' haline geldiğini söylüyor

rookiemag

New member
Bir içerik oluşturucu, internette fikir sahibi olduktan sonra, teknolojinin ve sosyal medyanın artmasıyla birlikte tatillerin “hayal kırıklığı” haline geldiği konusunda insanları konuşturuyor.

İngiltere'de yaşayan Amerikalı Helene Sula, maceralarını vloglamak ve fotoğraflarını çekmekle kariyer yapmış, tam zamanlı bir seyahat blog yazarı ve yazarıdır.

Ancak şimdi Sula, konu seyahat olduğunda sosyal medyanın ve cep telefonlarının bazı olumsuz etkilerinin farkına varıyor.

SEÇİM HAFTASI KAÇIRILMASI İÇİN REZERVASYONLAR, 'FİŞE BAĞLI' SEYAHAT NOKTASI FIRSATIN ÇALILMASINI SUNDUĞUNDA SANİYELERDE TÜKENDİ

Sula, Haberler Digital'e kamera karşısında şunları söyledi: “Sanırım fotoğraf veya video çekmek için seyahat ediyoruz ve bunu o kadar sık görüyorum ki, sosyal medyada işe yarayan şeyin hızlı bir flaş çekimi olduğunu düşünüyorum.” röportaj.

“Sanırım bir yerin geçmişine bakmak yerine, çevrimiçi bir resim yayınlamaya, çevrimiçi bir video yayınlamaya kendimizi o kadar kaptırdık ki.”

Oxford sakini, turistlerin etraflarındaki güzellikleri ve gördükleri yerlerin tarihini tanımaya zaman ayırmadıklarını söylüyor.

Sula, birçok insanın tekil bir anı, o örneğe ulaşmak için ne gerektiği gerçeğine girmeden, bir tür öne çıkan nokta olarak yakalamaya çalıştığını görüyor.

GEZGİNLER, TİKTOK'U ELE GETİREN 9 AYLIK VİRAL DÜNYA TURUNU DÜŞÜNÜYOR

“Two O'Clock on” kitabının yazarı Sula, “Kıskanılacak bir şey yaptığımızda, diğer insanlara bunu bizim yaptığımızı, başardığımızı ve 'Bana bakın. Bakın ne yaptığımı' göstermek isteriz” dedi. Trevi Çeşmesi'nde bir Salı: Yurtdışında Alışılmadık Bir Yaşam Arayışı.”



Helene ve Michael Sula artık Amerika'dan ayrılıp Almanya'ya taşınan, ancak o zamandan beri Birleşik Krallık'a taşınan ve seyahatlerini sosyal medyada ve “Helene In Among” blogunda paylaşan tam zamanlı seyahat blog yazarları. (Helene Sula/@heleneinbetween)


“Ve gerçek şu ki, seyahat etmek elbette zor olabilir. Bilirsiniz, tren ve uçaklara bindiğinizde jet-lag olursunuz veya yorgun olursunuz. Seyahat etmek göz kamaştırıcı değildir. Zor olabilir ve biz' o parçaları dışarıda bırakıp sadece gösteriyorum [for example] Trevi Çeşmesi.”

ANNEMİN VİRAL UÇAK OTURMA HACK'İ TARTIŞMAYA YOL AÇTI; YALNIZ EL ILANÇILARI BUNA 'DAYANACAK'

Tam zamanlı bir içerik oluşturucu olarak Sula, sosyal medyanın olumlu yönlerini ve bunun insanların keşfedecekleri yeni yerler bulmaları ve anılarını arkadaşlarıyla paylaşmaları için nasıl bir yol haline geldiğini kabul ediyor.

Ancak bununla birlikte teknolojiyi bir kenara bırakıp anı yaşamanın önemli olduğu bir noktaya gelindiğini söyledi.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için www.Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

“Sanırım birbirimize çok bağlıyız [technology] ve elimizde telefon olmadan hayatımızı dolu dolu yaşayamayacağımızı düşünüyoruz” diye ekledi.


Helene Sula ve köpeği Millie


Sula, yakın zamanda katıldığı bir müzik festivalinde bir şeylerin farklı hissettirdiğini fark etti, ancak sorunun insanların telefonda konuşması ve orada bulunmaması olduğunu etkinlikten sonra fark etti. (Helene Sula/@heleneinbetween)


“Tabii ki konseri belgelemek istiyoruz, gittiğimiz yerleri belgelemek istiyoruz ama yine de fotoğraf ve/veya video çekip anı yaşayabileceğinizi unutuyoruz sanırım. Belgelemenize gerek yok. tüm zaman boyunca.”

Sula, seyahatin “hayal kırıklığı” yarattığına dair ilk yorumlarını Instagram'da yayınladı ve burada bir zamanlar “tartışmalı” olduğuna inanılan görüşünün sosyal medya kullanıcılarının büyük desteğiyle karşılandığını söyledi.

Bir Instagram kullanıcısı, “Sadece 'görüntüleme' için seyahat etmeyi bıraktım ve bunun yerine o yerlerin ve tanıştığım insanların hikayeleri için seyahat etmeyi bıraktım. Benim için seyahat dinamiklerini tamamen değiştirdi” diye yazdı.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

“Evet!! Çin Seddi'ne gittim ve belki 10 fotoğraf çektim çünkü ona hayran kaldım ve her saniyenin tadını çıkarmak istedim. Hatta rehberimiz, bu zamana kıyasla telefonlarımızı çıkarmadığımızı bile söyledi. diğer birçok insan sadece o andaki manzaranın tadını çıkarmak istedim” diye yorum yaptı başka bir kullanıcı.


Helene Sula'nın seyahat hikayesi bölündü


Helene Sula seyahatle ilgili “tartışmalı” fikrini paylaşıyor ve birçok sosyal medya kullanıcısı da onunla aynı fikirde görünüyor. (Helene Sula/@heleneinbetween | iStock)


Sula, gezginleri, önlerindeki muhteşem manzaraları düşünmeden ayrılmak yerine, ziyaret ettikleri yerlerin ve fotoğraflarını çektikleri önemli noktaların tarihini özümseyerek çevreyi keşfetmeye teşvik ediyor.

Sula, “Kendi şehrinizde turist olmak, bir eyalete gitmek veya uluslararası bir yere gitmek olsun, gezilere çıktığınızda elde edilebilecek çok fazla tarih ve öğrenme olduğunu düşünüyorum” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Bir yerin tarihini öğrendiğimizde, ki bunu seyahat ederken çok kolay bir şekilde elde edebilirsiniz, orada o kadar çok bilgi var ki bence bu tam bir öğrenme deneyimine dönüşüyor… bu simge yapıların tarihi ve kültürün mimarisi hakkında bilgi edinmek ufkunuzu genişletecek ve bunun çok daha anlamlı olmasını sağlayacak” diye ekledi.



Sydney Borchers, Haberler Digital'de yaşam tarzı prodüksiyon asistanıdır.