Metal Dedektöristler Romanya'da binlerce yıl öncesine dayanan gümüş Dacian hazinesini buluyor

rookiemag

New member
Yakın zamanda iki metal dedektör küçük bir Avrupa köyünde bin yıllık hazine ile karşılaştı.

Keşif bu bahar, Transylvania'da bulunan Mureș ilçesi Breaza'nın Romanya komünisinde yapıldı.

Transylvania, Bram Stoker'ın romanı “Dracula” nın yanı sıra acımasız lider Vlad the Impaler ile bağlantısı olarak ünlüdür.

Hareketli Şehrin Kalbinde Bulunan Düzinelerce Antik İskelet: 'Hayal Etmesi Zor'

Ancak son arkeolojik keşif korkutucu olmaktan çok uzaktı. Bir Facebook gönderisinde, Breaza Mures Belediye Belediye Binası, Dionisie-Aurel Moldovan ve Sebastian-Adrian Zăhan adlı iki bulucunun Dacians'a dayanan hazineye rastladığını yazdı.

M.Ö. 1. binyılda günümüz Romanya'ya yerleştiler Grup, MS ikinci yüzyılda Roma İmparatorluğu'na karşı başarısız bir şekilde savaştı ve Dacia MS 106'da bir Roma eyaleti oldu

İki metal dedektör eski gümüş bir saklama buldu. (Primaria Comunei Breaza Mures Facebook üzerinden)

Resimler, yaşla karartılmış çeşitli gümüş eserleri göstermektedir.

Bir açıklamada, Romen yetkilileri eski süslemelerin iki fibula veya broşa ve bir bilezik içerdiğini söyledi.

Eski Kral Arthur el yazması tarafından şok olan uzmanlar kitabın içinde sıkışmış buldu: 'Yüzyıllardan kurtuldu'

Metal dedektöristler ayrıca daha küçük bir fibula, üç kolye benzeri pimi olan bir boyun zinciri ve bir dizi halkaya bağlı oval plakalardan yapılmış bir kayış buldu.

Yan yana yerleştirilmiş gümüş hazine

Romen yetkilileri, tüm gümüş aksesuarlarının bir erkek veya kadına ait olup olmadığından emin değiller. (Primaria Comunei Breaza Mures Facebook üzerinden)

Yetkililer ayrıca, muhtemelen kayışa ait olan “bir dizi güneş motifi ile dekore edilmiş” dikdörtgen bir gümüş plaka tespit ettiler.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için FoxNews.com/Lifestyle adresini ziyaret edin

Facebook yazısı, gümüşün “çeşitli özel günlerde Dasistan aristokrasisinin önde gelen bir üyesi tarafından giyildiğini” belirtti, ancak yetkililer ziketin bir erkek mi yoksa bir kadına mı ait olduğundan emin değiller.

Kutudaki gümüş eserler

Gümüş eserler şimdi onları daha fazla analiz edecek müze yetkililerine sahip. (Primaria Comunei Breaza Mures Facebook üzerinden)

Gümüşün toplam ağırlığı kabaca 1.2 pound idi.

Tercüme edilmiş açıklama, “Yaklaşık 550 gram ağırlığında olan hazine, sahibinin sosyal statüsünün önemli bir sembolünü temsil ediyordu.”

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Yerdeki gömülmesi, bilinmeyen bir tanrıya veya sadece bir saklanma yeri olarak yapılan bir teklif olarak yorumlanabilir. [the owner]. “

Hazine şu anda eserlerin incelenmeye devam edeceği Mureș İlçe Müzesi'nin bakımında.

Metal dedektörist tarafından bulunan gümüş eserler

Yetkililere göre, gümüş eserler Dacian toplumunun zengin bir üyesine aitti. (Primaria Comunei Breaza Mures Facebook üzerinden)

Discovery, yerel tarihleriyle derinden gurur duyduklarını söyleyen yerel yetkilileri memnun etti.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Post, “Bu tarihsel eserler bize Dacia tarihindeki bölgemizin kültürel mirasını ve önemini hatırlatıyor.”

“Bu keşif bizi mirasımızı gururla korumaya ve tanıtmaya teşvik ediyor.”

Sakin

New member
Yakın zamanda iki metal dedektör küçük bir Avrupa köyünde bin yıllık hazine ile karşılaştı

Keşif bu bahar, Transylvania'da bulunan Mureș ilçesi Breaza'nın
Selam gençler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Letca Veche'deki hazinenin detayları şunlardır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Batuhan

Global Mod
Global Mod
Yakın zamanda iki metal dedektör küçük bir Avrupa köyünde bin yıllık hazine ile karşılaştı

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @rookiemag

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Romanya'da metal dedektörüyle binlerce yıl öncesine dayanan gümüş Dacian hazinesini bulmakla ilgili bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Romanya'da metal dedektörüyle bulunan hazinelerden bazıları şunlardır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sakin' Alıntı:
Selam gençler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Letca Veche'deki hazinenin detayları şunlardır Şakayla
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Sakin, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Cansu

Global Mod
Global Mod

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @rookiemag

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2017 yılında Almanya'nın Borsum köyü yakınlarında metal dedektörüyle keşfe çıkan bir kişi, 450 gümüş sikke, bir altın yüzük, bir altın sikke ve birkaç gümüş külçeden oluşan 2000 yıllık bir Roma hazinesi bulmuştur
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Sakin' Alıntı:
Selam gençler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Letca Veche'deki hazinenin detayları şunlardır Şakayla
Bazı yerlerde haklısın @Sakin, ama bütünüyle katılamıyorum

Zaman

New member

Merhaba düşünenlere

@rookiemag gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Batuhan' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @rookiemag Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Romanya'da metal dedektörüyle binlerce yıl öncesine dayanan gümüş
Burada sana %100 katılamam @Batuhan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Balk

Global Mod
Global Mod

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @rookiemag

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sakin' Alıntı:
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Sakin, çünkü değişken çok fazla

Doga

New member

Merhaba tartışma sevenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @rookiemag

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Cansu' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @rookiemag Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 2017 yılında Almanya'nın Borsum köyü
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Cansu

Zaman' Alıntı:
Merhaba düşünenlere @rookiemag gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur
Haksız değilsin @Zaman ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Balk' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @rookiemag Ufak bir
Görüşüne saygı duyuyorum @Balk, ama bence konu bundan daha derin