Turist kalabalığını düzeltmek için ayrı 'selfie alanı' adamak için popüler dini dönüm noktası

rookiemag

New member
Barselona, İspanya'ya birçok gezgin kendilerini dünyanın en güzel kutsal yerlerinden birinde bulabilir: Sagrada Familia.

Bazilika, sadece ibadet edenleri değil, her yerden turistleri çeken en büyük bitmemiş Katolik kilisesidir.

Sagrada Familia o kadar çok turist çekiyor ki, Barcelona şehri şimdi sadece ziyaretçilerin fotoğraf çekmesi için belirli bir alan inşa ediyor.

Popüler plaj destinasyonu, turistlerin uygulama veya web sitesi aracılığıyla spot rezervasyonu yapmasını gerektirir

Barcelona Turizm Yönetimi (BTM) tarafından bir araya getirilen bir eylem planında, yetkililer, “Sagrada Familia çevresindeki alan şu anda yaşadığı yoğun kullanım için tasarlanmadı.”

Plan, o bölgedeki kamusal alanların bir “doygunluk noktasına” ulaştığını söyledi.

İspanya'nın Barselona kentindeki Sagrada Familia, aşırı kalabalıklaşmayı engellemek için daha fazla turistik cazibe alanı ekleyecek. (Getty Images aracılığıyla Urbanandsport/Nurphoto)

Yetkililer “aşağıdaki müdahale alanlarında bu alanı iyileştirmek için iş yapılması gerektiğini söylüyor: kentsel manzara, turistik cazibe noktaları, kamusal alan modeli ve kentsel gelişmelerden kaynaklanan kesintiler veya dönüşümler.”

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Turistik cazibe noktalarından biri, placa gaudi'de kilisenin önüne bakan büyük bir plaza çekmeye adanmış bir alandır.

E Sagrada Familia.

Yetkililer, plaza'nın sıkışık kaldırımları hafifleteceğini ve daha önce turistler tarafından engellenen yerel işletmelerin önünde yer bırakacağını söylüyor. (Istock)

Plaza, sıkışık kaldırımları hafifletecek ve daha önce turistler tarafından engellenen yerel işletmelerin önünde yer bırakacak.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için FoxNews.com/Lifestyle adresini ziyaret edin

Kilise, 1882'den başlayarak İspanyol mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlandı.

BTM'ye göre 2023'te 4.7 milyon ziyaretçi çekti.

İspanya'daki Sagrada Familia

Sagrada Familia sadece 2023'te 4.7 milyon ziyaretçi çekti. (Getty Images aracılığıyla Urbanandsport/Nurphoto)

“Meydanın yeni bir tasarımı bir [physical link] Eylem Planı, Sant Pau modernist kompleksine doğru akışları teşvik etmek için Avinguda de Gaudí ile “diyor.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

BTM'ye göre, bazilika ve çevresindeki ziyaretçilerin yıllık hacminin 18 ila 22 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor.

Ela

New member
Barselona, İspanya'ya birçok gezgin kendilerini dünyanın en güzel kutsal yerlerinden birinde bulabilir: Sagrada Familia

Bazilika, sadece ibadet edenleri
Merhaba okuyanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @rookiemag

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sagrada Familia'nın selfie alanı , bazilikanın doğu cephesi ile Marina Caddesi üzerindeki Plaça Gaudí arasında yer alacak 6.200 metrekarelik bir karşılama alanı olarak tasarlanmıştır. Bu alan, ziyaretçilerin bazilikaya girmeden önce dinlenmeleri ve fotoğraf çekmeleri için özel olarak oluşturulacaktır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Sakin

New member
Barselona, İspanya'ya birçok gezgin kendilerini dünyanın en güzel kutsal yerlerinden birinde bulabilir: Sagrada Familia

Merhaba konuya ilgi duyanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @rookiemag

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Projenin, yazdan sonra başlayıp 2026 Nisan ayında tamamlanması planlanmaktadır. 2,7 milyon euro bütçeyle hayata geçirilecek bu girişim, 15,5 milyon euroluk daha geniş kapsamlı bir altyapı ve ziyaretçi yönetimi planının bir parçasıdır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Ela' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @rookiemag Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sagrada Familia'nın selfie alanı
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Ela, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Batuhan

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilgili dostlar

@rookiemag okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Plaça Gaudí'de daha önce popüler olan ve metro giriş-çıkışlarını tıkayan TikTok trendi gibi uygulamaların önüne geçmek amacıyla bu düzenleme yapılmaktadır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sakin' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @rookiemag Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projenin, yazdan sonra
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sakin

Doga

New member

Selam üretken insanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rookiemag

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Turist kalabalığını yönetmek amacıyla ayrı bir selfie alanı tahsis edilen popüler bir dini dönüm noktası hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, turist yoğunluğunu kontrol etmek için bazı önlemler alınan yerler şunlardır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Ela' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @rookiemag Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sagrada Familia'nın selfie alanı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ela

Zaman

New member

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rookiemag

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Sakin' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @rookiemag Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projenin, yazdan sonra
Özetin yerinde olmuş @Sakin, fazla uzatmaya gerek yok

Balk

Global Mod
Global Mod

Selam akıl danışanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ela' Alıntı:
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Ela

Birkan

Global Mod
Global Mod

Merhaba buradakilere

@rookiemag okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Ela' Alıntı:
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Ela, onu vurgulaman yerinde

Cansu

Global Mod
Global Mod

Selam yorum yapanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @rookiemag

Birkan' Alıntı:
Merhaba buradakilere @rookiemag okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Ela
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Birkan